Lamsvlees lekker dichtbij   lamsvlees lekker dichtbij logo jpeg

Lamsvlees lekker dichtbij is ontstaan uit een netwerk van 8 schapenhouders uit heel Nederland.

Doel van dit netwerk is het thuisverkoop van lamsvlees te professionaliseren. Zorgboerderij tokhok  is 1 van deze 8 schapenhouderijen. De schapenhouders hebben in samenwerking met LTO Nederland (Land- en Tuinbouw Organisatie) onderzocht of er een markt beschikbaar is voor lamsvlees als streekproduct.  Daarnaast is onderzocht wat de vraag van de consument is met betrekking tot het produceren van lamsvlees. Het netwerk heeft kennis verzameld over wet- en regelgeving en toegepast  op het eigen bedrijf, om zo het aan huis verkopen van lamsvlees mogelijk te maken.

Ieder deelnemend schapenbedrijf aan “Lamsvlees lekker dichtbij” kan het eigen lamsvlees verkopen op een manier die past bij de ondernemer, het bedrijf en de omgeving. Hierbij kunt u denken aan de hoeveelheden lamsvlees die een consument per keer kan bestellen, wanneer het lamsvlees aangeboden wordt en hoe dit aangeboden wordt. De schapenhouderijen die aan Lamsvlees lekker dichtbij mee doen, zijn divers en kennen een geheel eigen bedrijfsvoering. De volgende type bedrijven doen mee:

•Melkschapenhouderij

•Schaapskudde

•Hobbyisten

•(Semi) professionals

Kwaliteit staat centraal bij  “Lamsvlees lekker dichtbij”. Door kennis en ervaringen te delen wordt zowel de bedrijfsvoering als het thuisverkopen van kwaliteits  lamsvlees steeds verder geoptimaliseerd. Hierdoor bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct, geproduceerd in uw eigen regio.

Op de site www.lamsvleeslekkerdichtbij.nl vindt u meer informatie over het samenwerkingsverband.